Orjohn taxaties Energie Prestatie Advies

Gaat u uw woning of bedrijfsobject verkopen of verhuren? Dan heeft u sinds 1 januari 2008 een Energielabel nodig. Orjohn Advies kan dit voor u opstellen.

Bent u op zoek naar advies op maat over energiebesparing in uw woning? Vraag dan bij ons het Energie Prestatie Advies (EPA) aan.

Energielabel of EPA

De term Energielabel en EPA worden vaak door elkaar gebruikt. Het Energielabel is wettelijk verplicht, het EPA Maatwerk dus niet.

Energielabel

Het Energielabel is een score van de energetische prestatie van de woning, uitgedrukt in de letters A (= zuinig) tot G (= onzuinig). Bij het tekenen van de (voorlopige) koop/huurovereenkomst moet het Energielabel beschikbaar zijn. De verkoper/eigenaar of verhuurder dient hier voor te zorgen.

Voor het opstellen van het Energielabel wordt op locatie een groot aantal gegevens verzameld, waaronder:

  • De aanwezigheid en omvang van isolatie in muren, daken en vloeren
  • materiaalkeuze en eventueel luchtspouwen
  • De opbouw van de constructie, de aanwezige isolatie en eventuele luchtspouwen
  • De aanwezigheid en typering van installaties: verwarming, ventilatie, etc.
  • De aanwezige beglazing en typering

De woningopname duurt gemiddeld een uur. Vervolgens worden de bevindingen verwerkt in een Energielabel welke u krijgt toegezonden.

Energie Prestatie Advies

Bij een energie Prestatie Advies vertelt een adviseur over de mogelijkheden voor energiebesparing in uw woning, en maakt een schatting van de kosten en energiebesparingen die maatregelen gaan opleveren. U ontvangt hiervan een rapport

Een EPA is zeer zinvol als u grondig aan de slag wilt met energiebesparing.